top of page

Domácí sojanéza (bezvaječná majonéza)

  • Obrázek autora: GoMango
    GoMango
  • 16. 8. 2021
  • Minut čtení: 1


• 100 ml sojového mléka

• 200 ml oleje (jakýkoliv máte po ruce - olivový, sezamový, slunečnicový - jen vezměte v potaz, že chuť oleje ovlivní výslednou chuť)

• lžička dijonské hořčice

• šťáva z půlky citrónu

• sůl a pepř (doporučujeme bílý, chcete-li zachovat bílou barvu sojanézy)

Do vysoké nádoby nalijeme mléko, olej a přidáme dijonskou hořčici. Rozmícháme tyčovým mixérem a již po několika vteřinách se ze surovin utvoří hustá bílá směs. Nakonec ochutíme solí, pepřem a citrónovou šťávou. Díky absenci vajec nám sojanéza vydrží v lednici několik týdnů.

Dobrou chuť🧡

Comments


Recepce telefon

Po - Pá 8:00-19:00

Ne      15:00-19:00

Kontaktujte nás:

+420 725 412 063

gomango@gomango.cz

GoMango, s.r.o.

Hradečnice 995, 

Hradec Králové 9, 500 09

bottom of page