top of page

Hovězí omáčka s mrkví od klientky paní Dohnalové 🧡



Suroviny:

Hovězí

Cibule

Mrkev

Cuketa

Sůl a pepř

Sádlo nebo olej

Postup:

Hovězí nakrájíme na větší kostky. Mezitím v hrnci rozpálíme sádlo nebo olej a do zlatova osmahneme cibuli. Přidáme maso a zprudka osmahneme a osolíme a opepříme. Maso s cibulí děláme tak dlouho dokud cibule není téměř „ztracená“. Zalijeme vodou a přivedeme k varu.

Nastrouháme cuketu a část mrkve a přidáme do hrnce. Necháme vařit do změknutí masa a rozvázání zeleniny. (Zelenina nám omáčku lehce zahustí). Ke konci vaření přidáme zbytek mrkve (aby byla na skus).

Pokud se nám omáčka zda příliš řídká, vyndáme maso s mrkví do misky a omáčku rozmixujeme.

Podávat můžeme s rýží, jáhly nebo bramborem.

Commentaires


bottom of page