top of page

Jarní mechový dortík



Zelenou barvu získá přidáním špenátu do těsta. Korpus není vůbec sladký, proto nešetřete s čerstvým ovocem na ozdobu.


• 80 g mraženého listového špenátu (cca 25 g rozmraženého špenátu zbaveného vody)

• 1/4 hrnku kokosového mléka

• 2 vejce

• 1 lžička vanilkového extraktu

• 150 g mandlové mouky (lze použít i kešu mouku)

• 15 g kokosové mouky

• 1 lžička kypřícího prášků bez fosfátů

• 1 lžička jedlé sody

• 2 našlehané bílky

Špenát, mléko a vejce jsme rozmixovali. V míse jsme smíchali sypké ingredience pak do nich vmíchali špenátovou směs. Nakonec jsme vyšlehali bílky a opatrně vmíchali. Směs jsme přendali do pečící formy o průměru 20 cm a pekli na 175°C 45 minut.

Krém jsme smíchali z tvarohu, 50 g nasekané čokolády a osladili ho lžící medu. Nakonec jsme dortík ozdobili ovocem, které mu dodá krásnou sladkost🧡💚

bottom of page