top of page

Kuře s chřestem, špenátem a omáčkou ze zeleného pepře


Dnešní recept je pro všechny maminky k nedělnímu dni matek a také pro jejich děti, aby k této příležitosti mohly svým maminkám uvařit zdravou s chutnou večeři🌼


•půl kila kuřecích prsou

•svazek chřestu

•špenát •2 stroužky česneku

•150 ml vývaru nebo vody •vanička ricotty

•zelený pepř v nálevu

•10 cm bíle části pórku

•sůl, pepř, muškátový oříšek, bobkový list

•sezam


Rozehřejeme 2 pánve s olejem. Na jednu dáme solí a pepřem ochucené kuřecí maso, na druhou stejně ochuceny chřest. Maso po opečeni do zlatova odstavíme. Chřest po asi 20 minutách opékaní (doporučujeme zakrýt pokličkou) ochutíme česnekem a sezamem, promícháme a ihned odstavíme.

Na pánvi po mase budeme dělat omáčku - opečeme na tenké kroužky nakrájený pórek a na pánvi po chřestu necháme dělat špenát. Pórek po chvíli zasypeme 1 lžíci zeleného pepře, zalijeme vývarem a vyklopíme ricottu. Po rozehřátí ricotty přidáme malý bobkový list (před podáváním vyndat), špetku muškátového oříšku sůl a pepř. Vrátíme maso do pánve a asi 2 minuty prohříváme. Špenát před odstavením ochutíme česnekem a solí. Pokrm na talíři zasypeme černým sezamem.

Dobrou chuť🧡

Comments


bottom of page