Kuřecí prsa na kokosovém mléce s květákovo - celerovým pyré



Až budete příště zpracovávat celé kuře, vzpomeňte si na tento recept. Prsa můžete oddělit a trocha vývaru Vám pomůže vyšperkovat tuto úžasnou rajčatovou omáčku, na které jsme prsa připravili.

• kuřecí prsa

• lžíci rajčatové pasty (rajčatový protlak)

• sušená rajčata

• 2 prolisované stroužky česneku

• 100 ml kokosového mléka v plechovce

• 200 ml vývaru

• tymián, oregano, sůl, pepř

Osolená prsa jsme opekli z obou stran na másle, odstavili a do té samé pánve jsme dali česnek, sušená rajčata a rajčatovou pastu. Po minutě restování jsme směs okořenili, zalili mlékem a vývarem. Poté jsme do pánve znovu umístili opečená prsa a omáčku jsme na mírném plameni asi 20 minut redukovali. Takto hotové a podávané společně s celerovo-květákovým pyré je to vážně bašta!