
Až budete příště zpracovávat celé kuře, vzpomeňte si na tento recept. Prsa můžete oddělit a trocha vývaru Vám pomůže vyšperkovat tuto úžasnou rajčatovou omáčku, na které jsme prsa připravili.
• kuřecí prsa
• lžíci rajčatové pasty (rajčatový protlak)
• sušená rajčata
• 2 prolisované stroužky česneku
• 100 ml kokosového mléka v plechovce
• 200 ml vývaru
• tymián, oregano, sůl, pepř
Osolená prsa jsme opekli z obou stran na másle, odstavili a do té samé pánve jsme dali česnek, sušená rajčata a rajčatovou pastu. Po minutě restování jsme směs okořenili, zalili mlékem a vývarem. Poté jsme do pánve znovu umístili opečená prsa a omáčku jsme na mírném plameni asi 20 minut redukovali. Takto hotové a podávané společně s celerovo-květákovým pyré je to vážně bašta!
Comments