Pečený králík s cuketovým zelím


Nezapomínejte konzumovat i králičí maso💪je chutné a obsahuje nízké procento tuku a cholesterolu. My jsme ho tentokrát připravili zabalené v šunce s hořčicí, k tomu česnekovou omáčku, zapečený žampion a cuketové zelí🧡

•naporcovaný králík

•francouzská nebo plnotučná hořčice

•šunka

•4 paličky česneku

•snítka šalvěje nebo tymiánu

•3 dcl vývaru

•2 dcl bílého vína

Na žampion

•portobelo žampiony

•rajčata

•kozí sýr

•sůl, pepř, kmín, olej

Na zelí

•cuketa nastrouhaná na hrubo

•sůl, pepř, kmín

•lžíce octa

•cibule na měsíčky

Králíka jsme naporcovali, okořenili solí a pepřem, potřeli hořčicí, zabalili do šunky a dali do trouby na 220 stupňů na 10 minut. Následně jsme do pekáčku přilili víno a vývar a mezi maso pokladli horizontálně překrojené celé česnekové paličky. Navrch jsme rozdrolili bylinky. Zakryté pečeme na 180 stupňů 40 minut, odkryjeme a 30 minut dopékáme.

Poté jsme okořenili žampiony, naplnili je rajčaty a kozím sýrem a taktéž dali péct. Stačí jim 10-15 minut.

Základ na zelí uděláme v rendlíku. Opečeme cibuli, přidáme cuketu, sůl, pepř a kmín a 10 minut dusíme. Nakonec přidáme ocet a promícháme.

Až je králík krásně měkký, slijeme všechen výpek do rendlíku a vymačkáme do něj všechen česnek. Na plotýnce zredukujeme, velké kusy rozmixujeme a máme výtečnou omáčku, která završí celý pokrm.

Dobrou chuť!🧡