V zelenině se meze nekladou. My jsme použili:
• 3 řapíky celeru
• 4 mrkve
• 2 žluté cibule
• rajčatový protlak
• plechovka cizrny
• 500 ml vývaru
• dýňové pyré (můžete použít i kousky pečené dýně)
• zelenou část pórku
• 500g čerstvého špenátu (nebo kapusty)
• 2 hrsti mraženého hrášku
• sůl, pepř dle chuti
• 1 lžička uzené papriky, 1 lžička chilli, 1 bobkový list, 2 lžičky oregana a 2 lžičky sušeného rozmarýnu (nebo snítka čerstvého)
Nejprve jsme rozehřáli lžíci oleje v hrnci a začali opékat cibuli, mrkev a celer. Ujistěte se, že mrkev a celer jsou nakrájené na přibližně velké kousky. Až trochu změknou, přidáme všechno koření, protlak, pyré a vývar. Směs osolíme, opepříme a přidáme ještě cizrnu. Takto necháme 10 minut vařit, než přidáme pórek, špenát a hrášek. Necháme povařit, až špenát slehne a nakonec ještě dochutíme solí, pepřem a případně jakýmkoliv jiným kořením, které jsme přidávali na začátku. Podáváme postrouhané parmazánem. Dobrou chuť🧡
Comments