na těsto:
- 300 g celozrnné špaldové mouky
- 130 g přepuštěného másla (+ 20 g na vymazání formy)
- 30 ml vody
- 2 vejce
- 200 g cizrny v suchém stavu na zatížení těsta
- sůl a pepř
náplň:
- 400 g naporcované uvařené brokolice
- 200 g sýra cottage
- 5-6 vajec
- 1 mozzarela
- 20 g sušených rajčat bez oleje
- sůl, pepř a muškátový oříšek
Nejprve jsme si připravili těsto, bude totiž alespoň 30 minut odpočívat v lednici a můžete si mezi tím uvařit brokolici.
Máslo jsme rozehřáli, nechali trochu vychladnout a přidali všechny tekuté ingredience. Odměřili mouku, přesyli, přidáli koření a
zapracovali do ni tekuté ingredience. Ve fólii zabalené těsto jsem dali do lednice. V osolené vroucí vodě jsme uvařili naporcovanou brokolici, změkla asi za 10 minut.
Připravili jsme si formu o průměru 25 cm a vymazali máslem. Také jsme zapli troubu na 180°C. Po půl hodině jsme vyndali těsto, rozváleli na pomoučené pracovní desce a válečkem opatrně přenesli na formu. Ořezali jsme zbytky přečuhujícího těsta, zabalili do fólie, ve které těsto odpočívalo a dali do mrazáku na příští použití.
Těsto jsme zakryli pomačkaným pečícím papírem a zatížili cizrnou. předpékali jsme asi 12 minut. Mezi tím jsme smíchali tekuté ingredience do náplně a okořenili je.
Po vytažení z trouby jsme těsto pokladli brokolicí, rajčaty a zalili smíchanou směsí. Takto jsme pekli 40 minut zakryté alobalem na teplotu 190°C
a dopékali 25 minut odkryté, až směs ztuhla a měla zlatavý povrch. Dobrou chuť!🧡
Comments