top of page

Rajská omáčka s cizrnovými koulemi



Zeleninové koule :

2 mrkve

2 petržele

2 plechovky cizrny

4 stroužky česneku

1 citron

2 lžičky mletého kmínu

1 hrst petrželky

1 lžíce oliv. oleje

sůl

pepř


Cizrnu dáme do mixéru i trochu nálevu a tyčovým mixérem mixujeme, přidáme česnek, šťávu z citronu, kmín sůl, pepř, petrželku a rozmixujeme. Rozmixovanou směs důkladně promícháme s nahrubo nastrouhanou mrkví a petrželí.

Vytvarujeme kuličky, dáváme na plech s pečícím papírem.

Pečeme v troubě na 200 stupňů, asi 30 minut.

Na rajčatovou omáčku je potřeba 1 kg rajčat, cibule, bobkový list, nové koření, celý pepř, 2 hřebíčky, lžička skořice, 1 l vývaru(vody), sůl.

Na cibulce orestujeme rajčata na kostičky s kořením, zalijeme vývarem a podusíme. Poté vyndáme koření a rozmixujeme.

Podáváme k obědu.

Comments


bottom of page