Spaghetti al pomodoro



Plánujete výlet na kolech? delší běh? Pak je tu tip na ideální oběd… Spaghetti al pomodoro podle Báry…

Potřebujeme:

špagety, olivový olej, sůl, pepř, 4 stroužky česneku, 1 lžíce citrónové šťávy, 2 větší červená rajčata, 10 ks koktejlových rajčat, mozzarella, sušená bazalka, lístky bazalky

V hlubší pánvi zahřejeme olivový olej, drobně nasekaný česnek krátce orestujeme a přidáme oloupaná rajčata. Osolíme, přidáme citrónovou šťávu, bazalku a krátce povaříme. Do omáčky přidáme nakrájená koktejlová rajčata a povaříme. Uvařené špagety promícháme na pánvi s omáčkou, přidáme špetku pepře a na kostky pokrájenou mozzarellu, ozdobíme bazalkou.

Jednoduché, rychlé, ale přitom vyniknou jednotlivé ingredience božsky….. P.S. pro vegany nebo příznivce rostlinných bílkovin… místo mozzarely můžeme použít bylinkové tofu