Tažený hovězí vývar



Léčivá síla vývaru🏋️‍♂️

Na 4 litry hovězího vývaru jsme použili:

2 kg hovězích kostí

2 ks mrkve

2 řapíky celeru

2 ks kořene petržele

1 ks cibule

Sůl, pepř, bobkový list

5 litrů vody


Kosti jsme nejdříve 15 minut opékali na 220° v troubě. V hrnci jsme je zalili studenou vodou a dali vařit. Než voda přišla k varu zeleninu jsme omyli, pokrájeli na větší kusy a cibuli překrojili napůl. Nic není potřeba zbavovat slupky. Všechnu zeleninu jsme dali s trochou oleje na pánev, cibuli řezem dolů. Než se zelenina opekla, zbavovali jsme vývar pěny vznikající na povrchu. Až byla cibule na řezu zkaramelizovaná, přidali jsme všechnu zeleninu do hrnce ke kostem a nechali jsme vše jemně probublávat 8 hodin na nejnižší plamen. Pokud tolik času nemáte, postačí dát vývaru alespoň 5 hodin, nanejvýš však 10.

Dobrou chuť🍲