•3 vejce rozdělené na bílky a žloutky
•2 tvarohy (odtučněné, syrovátku slijte)
•100 g měkkého másla
•100 g třtinového cukru
•3 lžíce špaldové mouky
•1 lžička prášku do pečiva bez fosfátů
•2-3 hrnky ovoce (borůvky, maliny, rybíz)
Nejprve vyšleháme máslo s cukrem a jakmile směs zesvětlá vmixujeme žloutky. Vedle v míse vyšleháme sníh z bílků. Do směsi se žloutky vmícháme tvaroh a prosijeme mouku s práškem do pečiva. Opatrně pak vmícháme sníh. Do připravené formy (my použili s průměrem 18 cm) vlijeme půlku těsta, posypeme ovocem, zalijeme druhou půlkou těsta a navrch dáme zbytek ovoce. Takto pečeme v troubě předehřáté na 180 stupňů 40-50 minut. Dort by se měl po upečení ještě trochu vlnit, po vychladnutí dáme přes noc do lednice. Dobrou chuť🧡
Comments