Variace na plněné papriky




100 g směs předvařených ječných krup a čočky značky Golden Sun z Lidlu

2 konzervy tuňáka

2 PL mraženého hrášku

125 g ricotty


Kroupy a čočku jsme připravili dle návodu na obalu, lze ohřát v přímo v obalu nebo v mikrovlnka-friendly misce (třeba od firmy tupperware) nebo po zalití trochou vody v hrnci nebo na pánvi. Poté jsme přidali slitý obsah konzerv tuňáka a ricottu. Směsí jsme naplnili přepůlené a vyčištěné papriky a nechali jsme směs s paprikami chvíli prolnout a podávali jsme za studena. Další možnost je naplněné papriky dát péct na 150 stupňů 30 minut. Nebo je možné si papriky předpéct, slít z nich vodu, kterou pustí, poté naplnit směsí a takto konzumovat “za tepla”. Všechny varianty doporučujeme servírovat ještě s lehkým salátem, pro který se můžete inspirovat z našeho předchozího vaření