Bezlepková vosí hnízda



Na hmotu:

80g moučkového cukru

160g jemně mletých bezlepkových piškotů

60g jemně mletých lískových oříšků

70g změklého másla

60g strouhané čokolády s vysokým obsahem kakaové hmoty (min. 70%)

75 ml slazeného kondenzovaného mléka (Piknik)

2 lžíce agávového sirupu

Na krém:

130g změklého másla

50g vanilkového cukru

3 lžíce tekutého medu

(alkoholická varianta: 130g změklého másla, 3 lžíce vaječného likéru, 80g moučkového cukru)

Na vysypání formiček kakao holandského typu a 40 celých bezlepkových piškotů.

Postup:

Suroviny propracujeme rukama na stejnorodou hmotu. V jiné misce utřeme přísady na krém.

Formičky na vosí hnízda vysypte kakaem a naplňte piškotočokoládovou hmotou. Vevnitř udělejte důlek a vyplňte jej krémem. Uzavřete celým piškotem a vyklopte.

Nechte uležet v chladu.