
Na hmotu:
80g moučkového cukru
160g jemně mletých bezlepkových piškotů
60g jemně mletých lískových oříšků
70g změklého másla
60g strouhané čokolády s vysokým obsahem kakaové hmoty (min. 70%)
75 ml slazeného kondenzovaného mléka (Piknik)
2 lžíce agávového sirupu
Na krém:
130g změklého másla
50g vanilkového cukru
3 lžíce tekutého medu
(alkoholická varianta: 130g změklého másla, 3 lžíce vaječného likéru, 80g moučkového cukru)
Na vysypání formiček kakao holandského typu a 40 celých bezlepkových piškotů.
Postup:
Suroviny propracujeme rukama na stejnorodou hmotu. V jiné misce utřeme přísady na krém.
Formičky na vosí hnízda vysypte kakaem a naplňte piškotočokoládovou hmotou. Vevnitř udělejte důlek a vyplňte jej krémem. Uzavřete celým piškotem a vyklopte.
Nechte uležet v chladu.
Comments