Bezlepkový koláč s malinami



400 g malin

6 vajec

160 g krupicového cukru

220 g jemně mletých mandlí nebo mandlové mouky


Zahřejte troubu na 160 °C. Dortovou formu o průměru 24 cm vymažte a dno i boky vyložte pečicím papírem. Do misky vsypte maliny a rozmačkejte je vidličkou; několik malin nechte stranou na ozdobu.


V druhé míse šlehejte 10 minut elektrickým šlehačem vejce a cukr na nejvyšší rychlost, aby vznikla hustá pěna. Do ní pak opatrně lžící zamíchejte část malin a mandlové mouky a pokračujte, až se vše spojí. Těsto dejte do formy a pečte 60 minut, až bude koláč zlatý a špejle zapíchnutá do středu vyjde čistá. Nechte 10 minut chladnout ve formě, pak koláč přesuňte na mřížku. Po úplném vychladnutí koláč ozdobte zbylými malinami a pocukrujte.