top of page

Bezlepkový koláč s malinami

  • Obrázek autora: GoMango
    GoMango
  • 27. 3. 2020
  • Minut čtení: 1


400 g malin

6 vajec

160 g krupicového cukru

220 g jemně mletých mandlí nebo mandlové mouky


Zahřejte troubu na 160 °C. Dortovou formu o průměru 24 cm vymažte a dno i boky vyložte pečicím papírem. Do misky vsypte maliny a rozmačkejte je vidličkou; několik malin nechte stranou na ozdobu.


V druhé míse šlehejte 10 minut elektrickým šlehačem vejce a cukr na nejvyšší rychlost, aby vznikla hustá pěna. Do ní pak opatrně lžící zamíchejte část malin a mandlové mouky a pokračujte, až se vše spojí. Těsto dejte do formy a pečte 60 minut, až bude koláč zlatý a špejle zapíchnutá do středu vyjde čistá. Nechte 10 minut chladnout ve formě, pak koláč přesuňte na mřížku. Po úplném vychladnutí koláč ozdobte zbylými malinami a pocukrujte.

Comments


Recepce telefon

Po - Pá 8:00-19:00

Ne      15:00-19:00

Kontaktujte nás:

+420 725 412 063

gomango@gomango.cz

GoMango, s.r.o.

Hradečnice 995, 

Hradec Králové 9, 500 09

bottom of page