Čokoládové brownies bez vajec a mléka



Suroviny: 1 a 1/2 hrnku bezlepkové mouky (mix dvou druhů), 1/2 hrnku (i méně) přírodního cukru, 1/4 hrnku kakaového prášku, 1/2 čaj. lžičky jedlé sody, 1/4 čaj. lžičky soli, 3/4 hrnku 100% jablečného džusu, 2 pol. lžíce rostlinného oleje, 1 čaj. lžička vanilkového aroma, 1/4 hrnku rostlinného mléka (my použili sojové vanilkové), 1 pol. lžíce chia semínek, 1 pol. lžíce drceného lněného semínka 1/4 hrnku ořechů + na ozdobení navrch.

Postup: Troubu rozehřejeme na 180 stupňů. Smícháme prvních pět surovin, uprostřed vytvoříme důlek a přidáme ostatní suroviny, včetně ořechů, semínek a vypracujeme hutné těsto (brownies jsou typické svoji sytostí proto se nebojte hustého těsta). Lze dle potřeby přidat trochu džusu nebo mléka. Pečeme 30-40 minut.

TIP: Nejlépe jako náhrada Vaši klasické ‚buchty‘ 🙂 Nebo ráno ke snídani s proteinovým nápojem, jako sladká tečka po obědě např. s trochou tvarohu nebo zkrátka jen tak. Použitím sojóvé mouky zvýšíte obsah bílkovin.