Dvoubarevný tvarohový dort



Ingredience: 3 vaničky odtučněného tvarohu (ideálně 1 z nich hrudkovitý), 1/2 – 1 bílý jogurt, 3 vejce, vanilkový puding, 2 PL holandského kakaa, dle chuti med a ovoce.

Tvaroh a bílý jogurt rozšleháme, přidáme vanilkový puding. Když je vše dobře vyšlehané, přidáme postupně vejce, případně i med na oslazení a řádně rozmixujeme. Rozmixovanou hmotu rozdělíme na 2 části. Do jedné vmícháme 2 polévkové lžíce holandského kakaa. (Dejte pozor, aby těsto nebylo příliš řídké).

Dortovou formu vyložíme pečícím papírem a vrstvíme střídavě světlé a tmavé těsto. Navrch můžeme posypat ovocem (Na fotce višně). Pečeme v troubě 20 min. na 180 stupňů, poté dalších 30 min. na 150 stupňů. Po upečení necháme vychladnout a skladujeme v lednici.