Kokosový dort bez mouky




Na 8 porcí budeme potřebovat:

1 lžičku prášku do pečiva, 3 lžíce medu, 1 lžíci vaječného likéru, 1 lžičku mleté skořice, 50 g mandlí, 240 g kokosu, 5 ks vajec, 150-200 ml pomerančové šťávy, 3 lžíce cukru moučka a 1 balíček vanilkového cukru

Postup přípravy:

Mandle jemně umeleme. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Med rozmícháme v zahřáté pomerančové šťávě. Malou dortovou formu vymažeme máslem a troubu předehřejeme na 180 °C. Z bílků ušleháme pevný sníh.

Příprava těsta: Nejdříve promícháme všechny suché ingredience. Do mísy vložíme mleté mandle, kokos, prášek do pečiva, skořici, moučkový a vanilkový cukr. Potom do směsi vmícháme žloutky, vaječný likér, med s pomerančovou šťávou (množství šťávy zvolíme tak, aby konzistence těsta nebyla suchá a při míchání vznikalo jemné, vláčné těsto) a konečně přidáme i sníh z bílků.

Těsto naplníme do vymazané dortové formy a pečeme zvolna asi 35 – 40 minut.