top of page

Nepečený tofu dort



Korpus:

120 g ovesných vloček

65 g ořechů natural (mandle, kešu, lískové ořechy)

60 g vypeckovaných datlí

30 g kustovnice čínské – goji

2 lžíce chia semínek namočených v 1 dcl vody

špetka soli a skořice

2 PL javorového nebo jiného sirupu

2 PL strouhaného kokosu.


Tofu náplň:

400 g tofu natural – bílé

10 g vanilkového cukru

40 g přírodního cukru

200 ml mléka – nejlépe rýžové nebo sojové s vanilkovou příchutí (seženete i v malém 250ml balení)

2 PL javorového nebo jiného sirupu

3-5 PL kakaa

3 lžíce agar-agaru v prášku (ve zdravé výživě).


Klasickou kulatou dortovou formu vyložíme pečícím papírem, který jsme předtím namočili ve vodě a vyždímali. Do mixéru dáme vločky a částečně rozmixujeme, ale ne úplně na prach a vysypeme do mísy stranou. Rozmixujeme ořechy a přidáme k vločkám. Mixujeme datle spolu s goji dokud se nelepí do velkých kusů, pak přidáme k vločkám a ořechům. Přidáme chia semínka s vodou – hustý gel, sůl, skořici, sirup, kokos a vše důkladně, nejlépe rukama, promícháme. Korpus natlačíme do mísy a necháme odpočívat.

Na náplň rozmixujeme tyčovým mixérem všechny ingredience kromě kakaa a agar-agaru – ten přivedeme za stále ho míchání k varu v 0,5 dcl vody a hned přidáme do náplně. Polovinu náplně nalijeme na korpus. Do druhé poloviny přimícháme kakao a nalijeme na vanilkovou vrstvu. Ozdobíme kokosem, čerstvou mátou, ořechy, .. Necháme v lednici minimálně přes noc.

TIP: Připravte si večer luxusní snídani, na kterou nebudete moci dospat! Nebo překvapte své přátelé po obědě netradičním nepečeným dezertem. Dobrou chuť!

Comments


bottom of page