Korpus:
120 g ovesných vloček
65 g ořechů natural (mandle, kešu, lískové ořechy)
60 g vypeckovaných datlí
30 g kustovnice čínské – goji
2 lžíce chia semínek namočených v 1 dcl vody
špetka soli a skořice
2 PL javorového nebo jiného sirupu
2 PL strouhaného kokosu.
Tofu náplň:
400 g tofu natural – bílé
10 g vanilkového cukru
40 g přírodního cukru
200 ml mléka – nejlépe rýžové nebo sojové s vanilkovou příchutí (seženete i v malém 250ml balení)
2 PL javorového nebo jiného sirupu
3-5 PL kakaa
3 lžíce agar-agaru v prášku (ve zdravé výživě).
Klasickou kulatou dortovou formu vyložíme pečícím papírem, který jsme předtím namočili ve vodě a vyždímali. Do mixéru dáme vločky a částečně rozmixujeme, ale ne úplně na prach a vysypeme do mísy stranou. Rozmixujeme ořechy a přidáme k vločkám. Mixujeme datle spolu s goji dokud se nelepí do velkých kusů, pak přidáme k vločkám a ořechům. Přidáme chia semínka s vodou – hustý gel, sůl, skořici, sirup, kokos a vše důkladně, nejlépe rukama, promícháme. Korpus natlačíme do mísy a necháme odpočívat.
Na náplň rozmixujeme tyčovým mixérem všechny ingredience kromě kakaa a agar-agaru – ten přivedeme za stále ho míchání k varu v 0,5 dcl vody a hned přidáme do náplně. Polovinu náplně nalijeme na korpus. Do druhé poloviny přimícháme kakao a nalijeme na vanilkovou vrstvu. Ozdobíme kokosem, čerstvou mátou, ořechy, .. Necháme v lednici minimálně přes noc.
TIP: Připravte si večer luxusní snídani, na kterou nebudete moci dospat! Nebo překvapte své přátelé po obědě netradičním nepečeným dezertem. Dobrou chuť!
Commentaires