250 g ricotty
2 vejce
3 PL psyllia (rozpustná vláknina)
2 PL chia semínek
2 PL slunečnicových semínek
1 lžička soli
1 lžička kypřícího prášku s vinným kamenem
Špetka drceného kmínu
Na pomazánku:
3 vejce na tvrdo
1 konzerva Sardinek 125 g
3 kyselé okurky dle velikosti a vaší chuti
1 cibule
125 g nízkotučného tvarohu
Sůl
Pepř
Všechny ingredience jsme smíchali v misce. Je třeba těsto nechat asi 15 minut odstát, aby se chia semínka a psyllium nasákly vodou a tím zahustily těsto. Při tvarování bulek jsme si namočili ruce(potom tolik nelepí). Z tohoto množství nám to dalo na 10ks. Ty jsme potřeli rozšlehaným vajíčkem a pekli na 150 stupňů cca 1:20 hod.
Na pomazánku jsme nejdřív nastrouhali vejce a okurky. Přidali jsme najemno nakrájenou cibuli a zahustili tvarohem podle konzistence, popřípadě doředili lákem z okurek.
Bulky jsme namazali pomazánkou a odpolední svačina nebo večeře je na světě
Comments