top of page

Ricottové bulky




250 g ricotty

2 vejce

3 PL psyllia (rozpustná vláknina)

2 PL chia semínek

2 PL slunečnicových semínek

1 lžička soli

1 lžička kypřícího prášku s vinným kamenem

Špetka drceného kmínu


Na pomazánku:

3 vejce na tvrdo

1 konzerva Sardinek 125 g

3 kyselé okurky dle velikosti a vaší chuti

1 cibule

125 g nízkotučného tvarohu

Sůl

Pepř


Všechny ingredience jsme smíchali v misce. Je třeba těsto nechat asi 15 minut odstát, aby se chia semínka a psyllium nasákly vodou a tím zahustily těsto. Při tvarování bulek jsme si namočili ruce(potom tolik nelepí). Z tohoto množství nám to dalo na 10ks. Ty jsme potřeli rozšlehaným vajíčkem a pekli na 150 stupňů cca 1:20 hod.


Na pomazánku jsme nejdřív nastrouhali vejce a okurky. Přidali jsme najemno nakrájenou cibuli a zahustili tvarohem podle konzistence, popřípadě doředili lákem z okurek.

Bulky jsme namazali pomazánkou a odpolední svačina nebo večeře je na světě

bottom of page