Salát s černou čočkou a mozzarellou


U salátu hraje vždy prim zálivka. My jsme tento salát s čočkou a mozzarellou vyzkoušeli hned se dvěma. Nezapomínejte hlavně na olej, ve kterém se rozpouští některé vitamíny a sůl, která napomáhá stravitelnosti zeleniny.


Salát černou čočkou a mozzarellou

Ledový salát

Paprika

Okurka

Rajčata

Mozzarella

Černá čočka


Natrhali jsme ledový salát. Zbytek zeleniny pokrájeli a smíchali s uvařenou černou čočkou, zálivkou a mozarellou


Sladkokyselá zálivka

1 PL medu

1 PL Olivový olej

1 PL Balsamico

1 ČL Citrónová šťáva

Špetka soli

Čerstvé oregáno

Sůl


Nejdříve smícháme med, olej a balsamico. Poté citronovou šťávu, sůl a najemno nakrájené oregáno, které zlepší stravitelnost čočky a pak nenadýmá.



Zálivka s kurkumou a hořčicí

2 PL dijon hořčice

1 PL medu

1 PL lněného oleje

1 ČL kurkumy

1 ČL soli

1 ČL mletých lněných semínek


Všechny suroviny jsme důkladně rozmíchali.