Vaječno-drožďová pomazánka


V jednoduchosti je krása. I něco tak banálního jako je vaječno-drožďová pomazánka může být chutným a zdravým pokrmem. Na 2 porce potřebujeme:

2 kostky čerstvých kvasnic (84g)

2 malé cibule šalotky

3 vejce

10g másla

sůl, pepř, pažitka, petržel nebo ptačinec prostřední.

Máslo jsme rozpustili na menší pánvi a přidali jsme na jemno pokrájenou cibuli šalotku. Po zesklovatění cibulky jsme do pánve rozdrobili kvasnice, stáhli jsme teplotu a nechali kvasnice rozpustit do polotekuté hmoty. Poté jsme ihned přidali 3 celá vejce a rychle malou vařečkou na mírném ohni vymíchali. Po 2 minutách jsme přidali špetku soli a pepře a jemně pokrájenou pažitku a ptačinec prostřední (jarní bylinka plná vitamínů). Jakmile byla vejce tepelně opracována ještě teplou pomazánku jsme servírovali s proteinovým chlebem (z Hradecké pekárny), který jsme předem opékali bez tuku v toustovači. Tato jednoduchá večeře poslouží jako zajímavý zdroj bílkovin, vitamínů, draslíku, hořčíku i nukleotidů...jako další přílohu můžete přidat libovolnou zeleninu. Dobrou chuť!