![](https://static.wixstatic.com/media/58ce45_2d5c2e00b1754113bbd9f144d730482e~mv2.jpg/v1/fill/w_147,h_147,al_c,q_80,usm_0.66_1.00_0.01,blur_2,enc_auto/58ce45_2d5c2e00b1754113bbd9f144d730482e~mv2.jpg)
V jednoduchosti je krása. I něco tak banálního jako je vaječno-drožďová pomazánka může být chutným a zdravým pokrmem. Na 2 porce potřebujeme:
2 kostky čerstvých kvasnic (84g)
2 malé cibule šalotky
3 vejce
10g másla
sůl, pepř, pažitka, petržel nebo ptačinec prostřední.
Máslo jsme rozpustili na menší pánvi a přidali jsme na jemno pokrájenou cibuli šalotku. Po zesklovatění cibulky jsme do pánve rozdrobili kvasnice, stáhli jsme teplotu a nechali kvasnice rozpustit do polotekuté hmoty. Poté jsme ihned přidali 3 celá vejce a rychle malou vařečkou na mírném ohni vymíchali. Po 2 minutách jsme přidali špetku soli a pepře a jemně pokrájenou pažitku a ptačinec prostřední (jarní bylinka plná vitamínů). Jakmile byla vejce tepelně opracována ještě teplou pomazánku jsme servírovali s proteinovým chlebem (z Hradecké pekárny), který jsme předem opékali bez tuku v toustovači. Tato jednoduchá večeře poslouží jako zajímavý zdroj bílkovin, vitamínů, draslíku, hořčíku i nukleotidů...jako další přílohu můžete přidat libovolnou zeleninu. Dobrou chuť!