top of page

Velikonoční mazanec se skyrem bez kynutí

Na 2 mazance potřebujeme:

• 500 g špaldové mouky

• 150 g měkkého másla

• 100 g třtinového cukru

• 3 celá vejce

• 250 g skyru

• 1,5 balíčku kypřícího prášku nebo vinného kamene

• 1/2 lžičky soli

• lžička citrónové kůry

Nejprve jsme vyšlehali máslo s cukrem. Pak jsme po jednom přidali vejce a po každém směs opět promíchali. Nakonec jsme přimíchali skyr. Vedle do mísy jsme přes síto přecedili všechny sypké ingredience a promíchali je (mouka, sůl, kypřící prášek) a nasypali jsme je do mísy s tekutými ingrediencemi. Nejprve jsme směs promíchali špachtlí a následně zapracovali rukou. Těsto jsme rozdělili do dvou bochánků, které jsme potřeli vejcem a posypali mandlemi. Nejprve jsme pekli na 200°C 10 minut, pak jsme teplotu stáhli na 150°C a pekli dalších 45 minut. Po vytažení z trouby jsme oba bochánky posypali ještě vanilkovým cukrem. Dobrou chuť🧡

bottom of page