top of page

Bezlepkové tofu tiramisu



Na bezlepkové piškoty: 1 hrnek pohankové mouky, 1 hrnek kešu ořechů,1 hrnek vypeckovaných datlí, lžička prášku do pečiva, lžička vanilkové esence, špetka soli, lžíce citronové/pomerančové šťávy, zhruba půl hrnečku vody

V mixéru si nejprve pomeleme kešu, datle, vanil. esenci,citr. šťávu, vodu do hladké konzistence. V jiné nádobě si dostatečně promícháme zbylé ingredience a poté do toho vlijeme z mixéru hladkou hmotu. Mícháme dokud nám nevznikne velice tuhé těsto, ze kterého budeme namočenými prsty dělat na plech podlouhlé piškoty. Pečeme dozlatova na 180°C, 20-30 minut.

Mezitím si připravíme tofu krém – 3 tofu natural, šťáva z citronu nebo z pomeranče, citr./pomerančová kůra, sojové/mandlové/rýžové/ovesné mléko přidáváme podle toho, jak chceme tvaroh hustý a sladíme podle chuti – já dala 3 lžíce javorového sirupu, lze přidat i vanilková esence nebo vanilkový cukr.

Všechny zvolené ingredience umixujeme na hladký krém

Piškoty si namáčíme buď v hrnečku s udělanou kávou a javorovým sirupem nebo v hrnečku vody smíchané s kakaem a sirupem.Poté už jen navrstvíme a necháme uležet nejlépe přes noc v lednici. A druhý den nás čeká skvělá a dietní mňamka.

TIP GoMango: Nejlepší na snídani

Comments


Recepce telefon

Po - Pá 8:00-19:00

Ne      15:00-19:00

Kontaktujte nás:

+420 725 412 063

gomango@gomango.cz

GoMango, s.r.o.

Hradečnice 995, 

Hradec Králové 9, 500 09

bottom of page