Kakaový mugcake z mikrovlnky



- 250 ml velký hrneček

- 3 lžíce jemně namletých vlašských ořechů

- 1,5 lžíce holandského kakaa

- 1/4 lžičky kypřícího prášku

- 1 vejce

- 1 lžíce medu

- 1 lžička kokosového oleje v tuhém stavu

- 1/2 lžičky vanilkového extraktu


Nejprve jsme vidličkou přímo v hrnečku smíchali všechny sypké ingredience.

Do směsi jsme poté přidali zbylé ingredience a znovu vidličkou promíchali, až do konzistence tekutého těsta.

V syrovém stavu sahá těsto zhruba do poloviny výšky hrnečku. "Pekli" jsme ho v mikrovlnné troubě na výkon 750W přesně 1 minutu.

Pokud by se vám těsto zdálo stále tekuté, přidejte pár vteřin v mikrovlnce navíc.

Dobrou chuť!🧡