Proteinové rohlíky



Na 10 ks potřebujeme :

400 g špaldové mouky

250 g bílého Skyr jogurtu

Půl kostka droždí

50 g másla ( cca 2 pl. lžíce )

2 lžičky soli

Půl lžičky třtinového cukru

Semínka chia, lněné, mák, ... Do půlky jogurtu jsme přidali rozdrobené droždí, půl lžičky cukru, sůl a lžíci mouky. Vše zamíchali a chvíli nechali stranou. Do druhé mísy vložili zbytek mouky, rozpuštěné máslo, zbytek jogurtu, sůl a nakonec vzešlý "kvásek". Důkladně prohněteme cca 5 minut.  Poté jsme si napustili větší mísu teplou vodou a do té vložili mísu s uhněteným těstem a přikryli utěrkou. Díky teplu těsto krásně vykynulo za pár minut (15-20 min). Vykunuté těsto jsme rozdělili na 10 bochánků, vyváleli na tenké placky a rolovali rohlíčky.

Hotové jsme je pomazali buď vodou či rozšlehaným vajíčkem a posypali semínky.

Pekli jsme v troubě 15 min na 220 stupňů.

Hotové rohlíčky jsou vhodné ke snídani s Lučinou, rostlinnou pomazánkou, sýrem či šunkou a zeleninou.