Sýrové cizrnové krekry - bez lepku a veganské🧡



• 2 hrnky cizrnové mouky

• 1/3 hrnku lahůdkového droždí (zodpovědné za sýrovou chuť🙂)

• 1 lžička třtinového cukru

• 1/2 lžičky soli

• 1/4 hrnku oleje (zvolte neutrální, např. olivový či avokádový)

• 4 lžíce vlažné vody

• 1 lžička dijonské hořčice

Ingredience jsme smíchali a vytvořili těsto, které by mělo vypadat jako těsto na sušenky (nelepkavé, ale kompaktní). Polovinu jsme vyváleli na pomoučeném válu a vykrájeli čtverečky. Po povrchu jsme ještě jemně posolili hrubou solí. Pekli jsme 15 minut na 180°C. Druhou polovinu těsta můžete zamrazit a použít jindy a nebo rovnou upéct stejným způsobem. Jsou syté a ideální s pomazánkou a zeleninou. Dobrou chuť🧡