• 2 hrnky cizrnové mouky
• 1/3 hrnku lahůdkového droždí (zodpovědné za sýrovou chuť🙂)
• 1 lžička třtinového cukru
• 1/2 lžičky soli
• 1/4 hrnku oleje (zvolte neutrální, např. olivový či avokádový)
• 4 lžíce vlažné vody
• 1 lžička dijonské hořčice
Ingredience jsme smíchali a vytvořili těsto, které by mělo vypadat jako těsto na sušenky (nelepkavé, ale kompaktní). Polovinu jsme vyváleli na pomoučeném válu a vykrájeli čtverečky. Po povrchu jsme ještě jemně posolili hrubou solí. Pekli jsme 15 minut na 180°C. Druhou polovinu těsta můžete zamrazit a použít jindy a nebo rovnou upéct stejným způsobem. Jsou syté a ideální s pomazánkou a zeleninou. Dobrou chuť🧡
Comments